Skip to main content

F.E.A.R. 3 nu officieel aangekondigd

Heet wel degelijk F.3.A.R. en bevat co-op.

Warner Bros. Interactive Entertainment laat ons via een persbericht weten dat de productie van de derde F.E.A.R.-game van start gegaan is. Het spel belooft "een bloedstollende paranormale horror first-person shooter boordevol intense gevechten, een boeiende verhaallijn en co-op play (te worden), die verder bouwt op de franchise", aldus het persbericht.

Alma keert terug in F.E.A.R. 3, maar ditmaal voegen haar zonen Point Man en Paxton Fettel een uitgebreide co-op toe, waarmee spelers verschillende vaardigheden krijgen, die zowel hun eigen spel, als de ervaring van hun medespelers beïnvloeden. Gamers spelen in de singleplayer of co-op modes als Point Man, een genetisch gemanipuleerde supersoldaat die oorspronkelijk werd geïntroduceerd in F.E.A.R., of ze kunnen coöperatief spelen als zijn samenzwerende broer Paxton Fettel, wiens ongelooflijke telekinetische macht hem het leven na de dood heeft gegeven.

Het spel is in ontwikkeling bij Day 1 Studios, ontwikkelaar van de originele F.E.A.R. consolegames in samenwerking met Monolith Studios. "Monolith Productions heeft de fakkel overdragen aan Day 1 Studios om een kwalitatieve, krachtige game te ontwikkelen die trouw blijft aan de franchise, maar spelers naar een hoger niveau van gameplay brengt," aldus Warner Bros.

Om de extreme angst in F.E.A.R. 3 te kunnen garanderen, hebben de legendarische horror regisseur John Carpenter (Halloween, Village of the Damned) en alom gewaardeerde horror strip- en scriptschrijver Steve Niles (30 Days of Night) hun medewerking verleend om verschillende angstaanjagende aspecten in de game te verbeteren. Steve Niles schreef met het team van ontwikkelaars mee aan het script en John Carpenter zette zijn expertise in bij het ontwikkelen van in-game cinematics.

F.E.A.R. 3 staat gepland voor release op PlayStation 3, Xbox 360 en PC in het najaar van 2010.

Read this next