Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EyePet verschoven naar 2010

Alweer eentje die de kerst niet zal halen.

Sony Computer Entertainment America heeft officieel bevestigd dat de EyePet release verschoven zal worden naar 2010. Deze titel die in de loop van november zou uitkomen zal een reeks andere titels volgen naar de lente van volgend jaar. In een officieel statement kregen we te horen dat Sony meer tijd wil spenderen aan het verbeteren van dit nieuwe IP. De marketing zal op hun beurt meer tijd krijgen om de consumenten en retailers in te lichten over alle mogelijkheden van dit nieuwe product.

De EyePet is een virtueel huisdier dat gebruik maakt van de EyeToy camera op de PS3. Je kan het diertje in allerhande outfits steken, wassen, voeden en er spelletjes mee spelen. Iets meer innovatief was de mogelijkheid om een (eenvoudige) tekening voor de camera te houden, die de EyePet vervolgens zou natekenen en ontleden.

EyePet werd warm onthaald door het jongere publiek (en de daarbij horende ouders) en zou samen met het verlaagde PS3 prijspunt ongetwijfeld vlot over de toonbank gaan tijdens de eindejaarsperiode. Spijtig genoeg zal dit virtuele beestje dus niet onder de kerstboom komen te liggen.

Over de auteur

Devid Dekegel

Contributor

Reacties