Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Extreem zeldzame versie van Final Fantasy 2 te koop aangeboden

Koop nu de game die nooit was voor een niet zo zacht prijsje.

Een uniek stukje gamegeschiedenis werd vandaag op veiligssite eBay geplaatst. Het gaat om de enige versie van Final Fantasy 2 voor het Nintendo Entertainment System. Wie de game in huis wil halen zal wel op zijn minst 50,000 dollar mogen neertellen (we vermoeden dat de verzendingskosten daarbij zijn inbegrepen).

"Final Fantasy 2 is toch nooit in deze contreien op de NES verschenen?" vragen de oudere gamers (sorry jongens, het is nu eenmaal zo) onder jullie zich misschien af. Dat klopt! De Westerse versie van de game was in ontwikkeling, maar de console werd te oud en het project werd geschrapt. Square-Enix (toen nog Square-soft) heeft zich daarna toegelegd op de ontwikkeling van Final Fantasy 4 voor de Super NES, die gelukkig wel is verschenen.

Wat we hier dus zien is een uniek exemplaar van het spel. Het werd bevestigd dat dit spel the real thing is. De cartridge die we zien is een demo versie die de ontwikkelaar zou gebruiken op een conferentie in 1991. De game is volledig speelbaar van begin tot einde zonder dat je ook maar een Japans teken tegenkomt. Of de vertaling goed gebeurd is (All your base are belong to us!) kunnen we je niet vertellen, maar ze is op zijn minst gebeurd.

Hoe de verkoper aan het hebbedingetje is aangeraakt, weten we niet en hoe hij het twintig jaar heeft doen overleven is ons nog een groter mysterie. De uiteindelijke koper kan zich na zijn aankoop misschien ook dit 'pareltje' aanschaffen, een compilatie van 52 slechte tot rotslechte games (inclusief het beruchte Cheetahmen). Wij wensen die uiteindelijk koper (die van Final Fantasy 2, uiteraard. Degene die meer dan 1 cent voor Action 52 neertelt zou nooit nog een videogame mogen aanraken) alvast veel plezier toe en hopen dat de douane het pakketje niet voor zich houden aan de grenscontrole.

Op de cartridge staat te lezen: Final Fantasy II sample, 1988-1991 SQUARE soft

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties