Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Extra 3DS circle pad krijgt prijs en datum

Plus, aantal games die het ondersteunen.

Hoewel heel wat van onze bezoekers met gemende gevoelens reageerden op het nieuws dat de 3DS via een hardware add-on uitgerust zou worden met een extra circle pad, blijft Nintendo voet bij stuk houden. Zopas hebben ze namelijk op hun persconferentie te Japan een prijs en datum op het accessoire geplakt.

De add-on zal in Japan vanaf 10 december in de winkelrekken te vinden zijn, en gaat over de toonbank voor 1500 Yen (ongeveer zo'n 15 euro). Spijtig genoeg nog geen nieuws wanneer we het apparaat in Europa te zien zullen krijgen.

Wat wel interessant is, zijn de titels die de extra circle pad zullen ondersteunen. We wisten een tijdje terug al dat het vers aangekondigde Monster Hunter Tri G voor de 3DS gebruik zou maken van de tweede circle pad, maar daar stopt het niet!

Nintendo liet namelijk weten dat ook Resident Evil: Revelations (begin 2012), Metal Gear Solid Snake Eater 3D (winter), Ace Combat 3D Cross Rumble (winter), Dynasty Warriors Vs (2012) én Kingdom Hearts 3D (nog niet bekend) ondersteuning zullen bieden voor de hardware add-on. Dat zijn in totaal alvast zes titels!

Verder is uit het evenement gebleken dat je om de twee circle pad te laten werken één AAA-batterij in het apparaat moet stoppen. Verder zullen spellen die het ding ondersteunen een speciaal logo op hun doosje tentoonstellen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen