Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ex-Infinity Ward bazen openen EA-studio

De studio heet Respawn Entertainment.

Iets meer dan een maand geleden raakte bekend dat Jason West en Vince Zampella, de bazen van Infinity Ward, op staande voet ontslagen werden door uitgever en eigenaar van Infinity Ward Activision-Blizzard. Het nieuws deed toen heel wat stof opwaaien. De omstandigheden van het verbazende ontslag en een analyse van de nieuwe situatie hebben we voor jullie samengevat in dit artikel.

Toen al konden we jullie vertellen dat één van de vele redenen waar beide heren om ontslagen werden was dat ze schijnbaar gesprekken hadden met Activision's grootste concurrent Electronic Arts. Of die gesprekken werkelijk plaatsvonden of pas na het ontslag gestart zijn, daar maken we geen oordeel over maar nu wordt duidelijk dat er inderdaad sprake is van een samenwerking tussen beide heren en Electronic Arts.

West en Zampella hebben namelijk een nieuwe studio opgericht onder de naam Respawn Entertainment. Alle titels van deze studio zullen door EA Partners uitgegeven worden. Dit betekent dat de studio een grote onafhankelijkheid zal behouden en dat alle franchise-rechten in hun handen zal blijven.

De ironie gaat ook ons niet voorbij. Infinity Ward is indertijd namelijk op eenzelfde manier opgericht geweest nadat het duo Electronic Arts verlieten in het begin van het decennium. Voor EA is het in elk geval goed nieuws. Nu hebben ze de Battlefield: Bad Company-reeks, de Medal of Honour reboot die in de herfst uitgebracht zal worden en het nieuwe project van Respawn Entertainment om Call of Duty en Modern Warfare het hoofd te bieden. De oorlog om de console-FPS markt is begonnen!

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties