Skip to main content

Ex-dictator Panama klaagt Activision-Blizzard aan

Gelijkenis van Manuel Noriega in Call of Duty: Black Ops 2 gebruikt.

Panama's voormalige dictator Manuel Noriega klaagt uitgever Activision-Blizzard aan. Volgens Noriega wordt zijn gelijkenis zonder zijn toestemming gebruikt in Call of Duty: Black Ops 2.

De aanklacht is ingediend bij de rechtbank in Los Angeles. Volgens Noriega's advocaten wordt hij ten onrechte als een moordenaar, kidnapper en vijand van de staat neergezet. De ex-dictator van het Centraal-Amerikaanse land eist daarom schadevergoeding.

Ook heeft zijn rol bijgedragen aan het succes van Call of Duty: Blacks Ops 2. Naast een schadevergoeding heeft Noriega volgens zijn advocaten dus ook recht op misgelopen inkomsten. Hoeveel hij eist is niet bekend.

Call of Duty: Black Ops 2 speelt zich gedeeltelijk in de jaren tachtig af. In een van de singleplayer missies helpt Noriega je bij het vangen van de terrorist Raul Menendez.

Manuel Noriega voerde in de jaren tachtig een dictatoriaal bewind over Panama. Nadat hij in 1989 werd afgezet, moest hij in de Verenigde Staten en Frankrijk een gevangenisstraf uitzitten voor drugshandel en witwaspraktijken. Momenteel zit Noriega een straf uit in Panama voor corruptie en moord op politieke tegenstanders.

Bekijk op YouTube

Read this next