Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Yamauchi niet meer Japans rijkste man

Droogt tranen met briefjes van $50 ipv $100.

Hiroshi Yamauchi, de man die Nintendo met ijzeren hand regeerde van 1949 tot 2002, is niet langer Japans rijkste man. Hij is gedaald van de eerste plaats naar een zevende plaats. Onze deelneming gaat uit naar zijn familie.

De reden voor zijn plotse daling in de ranking is het dalen van waarde van Nintendo's aandelen. Yamauchi is nog steeds Nintendo's grootste aandeelhouder en voelt daar dus de rechtstreekse gevolgen af. Zijn persoonlijke fortuin daalde van 7.8 miljard dollars naar 3.8 miljard dollars. We wensen hem sterkte toe.

Volgende gamingbigwig op de lijst komen we pas tegen op nummertje 32. Hajime Satomi, baas van Sega Sammy en dus zowat alle arcade- en semi-gokhallen in Japan, heeft amper 780 miljoen dollars op zijn bankrekening staan.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties