Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Evolve wordt free-to-play

Een nieuwe evolutievorm.

Multiplayergame Evolve wordt free-to-play. Dit laten medeoprichters Chris Ashton en Phil Robb van Turtle Rock Studios in een bericht weten.

"We hebben geluisterd naar wat gamers al vanaf dag één tegen ons zeiden. Daarom hebben we besloten om Evolve gratis te maken op de pc", schrijven de medeoprichters. De game is vanaf 7 juli als bèta gratis op de pc.

"Het bètamodel stelt ons in staat om onze nieuwe serverinfrastructuur goed te testen. Daarnaast komen we de komende paar weken en maanden constant met updates en nieuwe functies. Het bètaplan geeft ons de flexibiliteit en tijd om Evolve stabieler te maken."

Als je voor de pc-versie van Evolve hebt betaald, krijg je een zogenaamde 'Founder-status' in de free-to-play-versie. Ashton en Robb laten verder weten dat ze de fans van het eerste uur belonen met cadeaus, beloningen en speciale toegang. Wat dit precies inhoudt is op dit moment nog onduidelijk.

Zodra de bèta op de pc is afgelopen, komt Evolve ook als free-to-play game naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Evolve is beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. In de Evolve review van Yvo lees je meer over de game.

Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties