Skip to main content

Evolve: Welk Monster past bij jouw speelstijl?

Goliath, Kraken, Wraith en Behemoth onder de loep.

Vier jagers, één monster. Dat is de insteek van de shooter Evolve, die op 10 februari lanceert. Eerder passeerden de Hunter Classes in Evolve al de revue. Nu is het de beurt aan de monsters. Goliath, Kraken en Wraith zijn direct vanaf de lancering beschikbaar, terwijl Behemoth in het voorjaar als downloadbare uitbreiding zijn opwachting maakt. Tevens hebben de pc-spelers het privilege om met een vijfde Monster aan de slag te gaan, mits je de Evolve PC Monster Race Edition aanschaft.

Wat staat je als Monster allemaal te wachten? Je begint als een relatief klein, kwetsbaar mormel. Maar door je te voeden met wilde dieren evolueer je gedurende een spelronde tot een immens grote predator. Het is dan nog maar vraag wie op wie jaagt. Altijd al een eindbaas willen zijn? Dan is een van de volgende Monsters iets voor jou.

Goliath

Als Goliath doe je je naam eer aan. Eenmaal volgroeid ben je namelijk groter dan alle vier de Hunters op elkaar. Zoals elk Monster scan je door te ruiken je omgeving op potentiële prooien. Je onderscheidt je echter van de andere Monsters doordat je ver kan springen. Het voordeel hiervan is dat je veel meters aflegt zonder daarbij al te veel sporen achter te laten. Dankzij je enorme kracht gooi je daarnaast vooral de beuk erin en kom je met aanvallen van dichtbij het beste tot je recht.

Dankzij Charge gooi je op hoge snelheid je gewicht in de strijd en ram je al je vijanden op je pad. Dit is ideaal om zowel aan te vallen als te ontsnappen. Enigszins vergelijkbaar is de Leap Mash, waarbij je dit keer echter vanuit de lucht de grond hevig doet schudden en nabije Hunters omver werpt. De Fire Breath is een kort maar krachtig wapen, waarbij je alles om je heen in lichterlaaie zet. Ook voor op de lange afstand heb je nog een verrassing in petto. Zo trek je met gemak een enorm stuk rots uit de grond om daar vervolgens nietsvermoedende tegenstanders mee te verpletteren.

Bekijk op YouTube

Kraken

Met de naam Kraken is al snel de link gelegd naar het mythische wezen dat met zijn lange tentakels gehele schepen de diepte van de zee in sleurt. In Evolve zijn echter geen zeemanslui maar landrotten de klos. Terwijl je met Goliath het vooral van brute kracht moet hebben, houd je met Kraken liever wat afstand. Door alleen al continu rond te vliegen bezorg je tegenstanders de nodige stress.

Al je aanvallen zijn gebaseerd op elektriciteit. De Lightning Strike is lastig om onder de knie te krijgen, maar is wel een ontzettend krachtig wapen. Je creëert een bubbel van water, die door een enorme stroomstoot vervolgens explodeert. Dit is vooral handig nadat je met je energiegolven Hunters omver hebt geblazen. Dan zijn er ook nog de Banshee Mines: elektrisch geladen bollen die werken als claymore. Tot slot is er de Aftershock die als een elektrische puls rondom je zit en flink wat schade doet aan de tegenstanders die in je buurt durven te komen.

Bekijk op YouTube

Wraith

Het derde gedrocht is Wraith. Je hebt minder gezondheid en bescherming dan Goliath en Kraken, maar dit compenseer je door je enorme snelheid. Door te 'warpen' flits je namelijk door het level heen en ben je voor Hunters lastig te volgen. Je bent als Wraith dan ook de ninja onder de Monsters en je richt je vooral op stealth, verwarring en hinderlagen.

De Warp Blast is een methode om de Hunters onaangenaam mee te verrassen. Je teleporteert naar de gewenste plek binnen je bereik, gevolgd door een kleine explosie. Maar het is vooral de Abduction vaardigheid waarvan tegenstanders het in hun broek doen. Op volle vaart leg je een flinke afstand af, grijp je één van de Hunters en sleur je die mee naar een veilig plekje. Dit is ideaal om tegenstanders van de groep te isoleren en ze daarna genadeloos toe te takelen. Bijvoorbeeld door middel van de vaardigheid Supernova, waarmee je voor een korte tijd extra snel en krachtig bent. Wordt het je echter te heet onder de voeten? Dan heb je nog altijd een Decoy, die je als optische illusie van jezelf inzet.

Bekijk op YouTube

Behemoth

Als je denkt dat Goliath al een krachtpatser is: Behemoth is nóg groter en sterker. De naam van het vierde monster is door de fans gekozen en die keuze komt dan ook volledig tot zijn recht. De brute kracht gaat echter ten koste van een aantal andere basisvaardigheden. Zo ben je wat aan de trage kant en zit springen er ook niet in. Wel rol je als een rotsbal op hoge snelheid om dat te compenseren.

Met je harpoenvormige tong trek je Hunters naar je toe om ze vervolgens genadeloos in elkaar te stampen. Dreigen ze met de staart tussen de benen af te druipen? Met de Rock Wall zet je een enorme stenen muur neer en sluit je ze op. Met deze vaardigheid houd je ook tegenstanders van je af. Daarnaast is er ook nog het grovere geschut. Lava Bombs zijn een soort clusterbommen die na de verschillende explosies een brandend gebied achterlaten. Tot slot splijt je de grond met een vernietigende schokgolf open en leg je iedereen op je pad lam.

Bekijk op YouTube

Read this next