Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EVO 2020 krijgt digitale variant

Pandemie nekt fysiek esportstoernooi.

In een tweet lezen we dat de huidige pandemie ervoor zorgt dat EVO 2020 deze zomer enkel een digitale variant krijgt. Door de coronacrisis kan het toernooi voor fighting games niet in de klassieke vorm doorgaan.

Normaal gezien zou EVO 2020 van 31 juli tot 2 augustus in het Mandalay Bay-casino en congrescentrum in Las Vegas doorgaan. De organisatie belooft alle gekochte tickets te vergoeden en laat weten dat het binnenkort meer informatie onthult over de digitale variant van het toernooi. Daarnaast vermeldt de organisatie nog dat de gezondheid en het welzijn van hun community voorop staan.

Tijdens het esportstoernooi nemen deelnemers het tegen elkaar op in onder andere Street Fighter 5, Super Smash Bros. Ultimate, Tekken 7, SoulCalibur 6, Dragon Ball FighterZ, Samurai Shodown, Under Night In-Birth, Granblue Fantasy Versus en Marvel vs. Capcom 2.

Het is niet de eerste keer dat corona roet in het eten gooit. Om dezelfde reden krijgt E3 2020 geen digitaal evenement, vernemen we dat Gamescom 2020 dit jaar enkel digitaal doorgaat en kondigt Geoff Keighley Summer Game Fest aan.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties