Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Evil West preview - Het Wilde Westen met een donker randje

Het kwaad slaapt nooit, maar het bloedt.

Ontwikkelaar Flying Wild Hog is vooral bekend van de Shadow Warrior-games, maar komt binnenkort met een gloednieuwe IP. In de third-person action-adventure Evil West speel je als een vampierenjager die een duistere dreiging in de Verenigde Staten moet afhandelen. De dorpen en gebieden waarin de game zich afspeelt, hebben sterke Wilde Westen invloeden. Tijdens Gamescom 2022 nam de Poolse studio mij mee achter de schermen naar het duistere Wilde Westen, waar ik veelvuldig mijn revolver uit de holster moest trekken.

De sessie begint met een cutscene waarin twee mannen in een typisch wildwestdorp aankwamen. Het dorp is zo vormgegeven dat je langs verschillende gevechten wordt geleid. Om naar een andere plek te gaan, moet je bovendien soms acties uitvoeren zoals slingeren aan een haak of explosieve vaten opblazen. Dat zorgt voor enkele puzzelelementen tussen de intense battles door. In het tweede deel van de demo kom je dan weer in een ondergronds gebied met een beklemmende, donkere sfeer. Zo zie je in de verte een ondersteboven piramide boven een meer dat vol bloed lijkt - klinkt hoe dan ook als een ideale plek voor vampieren. In het ondergrondse stelsel wordt de combat verder afgewisseld met puzzelgebieden. Evil West lijkt aan de hand van de demo een lineaire lay-out te volgen, zoals dat in wel meer action-adventuregames het geval is.

Bekijk op YouTube

Het dorp en grottenstelsel bevatten zowel menselijke vijanden als vampieren, die ik met een rifle en krachtige handschoenen om mijn vuisten verdreef. Wanneer je met een rifle op een vijand richt, komt er een gele markering op het lichaam van de vijand. Schiet je op die plek, dan doet dat extra schade. Gloeit de vijand oranje, dan kun je een epische finisher uitvoeren. De combinatie tussen afstandswapens en stoten met je vuisten lijken tactisch inzetbaar. De combat in Evil West voelt vloeiend en snel aan, en moedigt je net als in Shadow Warrior aan om melee en schieten in elkaar te laten overvloeien.

Het Wilde Westen is niet alleen met vijanden en arena's gevuld; er is namelijk ook plaats voor allerlei schatten. Zo vind je in ieder huisje goud op tafels, kastjes en andere plekken. De schatkisten die doorheen de gebieden zijn verstopt, open je met een welgemikte slag. Daarnaast zijn er regelmatig collectibles te vinden. Degene die ik tegenkwam, gaven meer informatie over het verhaal, maar het is niet uit te sluiten dat er ook andere soorten collectibles zijn. Tot slot kun je je personage levelen om upgradepunten vrij te spelen. Met upgradepunten en goud maak je je wapens sterker, vergroot je de capaciteit van wapens, en speel je nieuwe soorten aanvallen en munitie vrij. Hoe verder je in de skill tree van een wapen gaat, hoe brutaler de actie die uit dat wapen voortkomt.

Daarnaast is het het vermelden waard dat de campagne van Evil West volledig in online co-op speelbaar is. Samen met één andere speler kun je het verhaal ervaren, je personage levelen en wapens upgraden om zo alle vampieren terug naar huis te sturen.

Evil West is nergens revolutionair, maar lijkt met zijn over-de-topactie in ieder geval wel vermakelijk te worden. Voor zowel de overworld gameplay als de combat flirt Evil West met God of War, al is het duidelijk dat de game van de hand van de Shadow Warrior-studio komt. De duistere wildwestsetting met vampieren wordt verder prima neergezet. Hoewel de release nog enkele maanden op zich laat wachten, is Evil West mogelijk een game om met je lasso te vangen.

Evil West komt op 22 november 2022 voor pc, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One en Xbox Series X/S uit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Evil West

Video Game

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!
Reacties