Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Everquest II gaat verder Free to Play

Herstructurering begin december.

Everquest II, een MMO-game die nog net afkomstig is uit het pre-WoW-tijdperk waarin de koek min of meer eerlijk verdeeld werd onder een handvol grote MMORPG's, zal volgende maand het free-to-play model invoeren.

In tegenstelling tot de introductie van de bronzen, zilveren, gouden en platinum statussen in 2010, betreft het ditmaal een echte overstap naar free-to-play. Want waar het vorig jaar geïntroduceerde model enkel komaf maakte met de verplichte maandelijkse kosten, verdwijnt ditmaal ook de initiële aankoopkost. Je hoeft dus niet langer te betalen om Everquest II te downloaden en bovendien kan je alle content die gedurende zes jaar werd toegevoegd, gratis spelen.

De introductie van het nieuwe model voor Everquest II zal begin december plaatsvinden en brengt een veelgevraagde aanpassing met zich mee. De community hoeft niet langer als een gescheiden koppel te leven, want de servers voor betalende en niet-betalende leden worden eindelijk samengevoegd.

Uiteraard maakt Sony Online Entertainment deze overstap niet uit puur altruïstische overwegingen en zullen enkele extra's voorbehouden blijven voor leden die er het geld voor overhebben. Voor een éénmalige $5 kan je al dubbel zoveel personages aanmaken, meer goud per level verdienen en meer quests aannemen, maar om toegang te krijgen tot alle klassen, de sterkste uitrustingen en meer, zal je maandelijks $15 moeten neertellen. Alle details over wat nu net hoeveel kost, vind je op deze website.

Een precieze datum voor deze overgang is er nog niet, maar Sony zelf heeft het over 'begin december'. Voor meer informatie alsook een trailer, kan je terecht op de website van Everquest II.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties