Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EverQuest 2 stuurt valsspelers naar 'gevangenis'-server

En het vonnis is levenslang.

Ontwikkelaar Daybreak Games verwacht komende week de lancering van een aparte 'gevangenis'-server voor EverQuest 2, die de naam Drunder draagt.

Valsspelers of spelers die op andere manieren de spelervaring verstoren, worden naar deze aparte server overgezet. Het gaat dan over het volledige account met alle karakters en er is geen enkele manier meer om hier nog vanaf te geraken.

Volgens de EverQuest 2-ontwikkelaar komt dit initiatief op grote vraag van de spelers die het beu zijn dat de game al jaren verstoord wordt door valsspelers. In de gebruikersovereenkomst van de MMORPG staat ook duidelijk dat het verboden is om de game te misbruiken. Wanneer je dat wel doet, dan word je gestraft. Verbannen spelers op de Drunder-server krijgen uiteraard geen klantenondersteuning, maar wel een eigen wereld waar ze kunnen valsspelen.

EverQuest 2 is een free-to-play game waardoor cheaters dus op eenvoudige wijze gratis een andere account kunnen aanmaken. Hierdoor moeten ze wel vanaf nul opnieuw beginnen. Daybreak Games wil ten slotte nog duidelijk maken dat deze server een experiment is en dat de ontwikkelaar dit te allen tijde nog kan veranderen.

Geschreven door Kurt Brunenberg.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties