Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eve Online stopt met tweejaarlijkse uitbreidingen

Krijgt tien kleinere updates per jaar.

Ontwikkelaar CCP Games maakt bekend dat het niet langer tweejaarlijkse uitbreidingen uitbrengt voor de Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) Eve Online. In plaats daarvan voegt de ontwikkelaar nu per jaar tien kleinere updates toe. Zo krijgen grote vernieuwingen lossere deadlines en kunnen kleine wijzigingen sneller geïmplementeerd worden.

Alle tien de updates hebben een naam en een lanceringsdatum. De eerste heet Kronos en komt op 3 juni uit; de laatste heet Themis en komt op 4 april 2015 uit. CCP Games onthult alvast dat Kronos meer dan 10.000 lijnen aan code herschrijft. Zo wijzigt de update het systeem van de piratenfacties en voegt het bovendien een nieuwe factie toe: Mordu's Legion. De andere updates maken in de toekomst vooral zogenaamde 'mega-oorlogen' mogelijk en CCP Games maakt ook bekend dat de studio meer wil focussen op vernietigbare omgevingen.

Eve Online is een online game die zich afspeelt in een sciencefiction universum. De game verscheen in mei 2003 voor de pc. In 2013 overschreed de game de kaap van 500.000 abonnees.

Getagged als

Over de auteur

Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties