Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EVE Online raadslid zet aan tot pesten van suicidale medespeler

En neemt ontslag.

Alex Gianturco, prominent raadslid van de stellar management council in de MMO EVE Online, heeft zijn ontslag aangekondigd nadat hij tijdens het EVE Fanfest in een dronken bui publiekelijk mensen aanspoorde om een speler in het spel aan te vallen en te pesten.

Gianturco, die recentelijk opnieuw verkozen werd voor zijn positie, maakte zijn rivaal - die depressief en suicidaal was - tijdens een Alliance panel in IJsland belachelijk en deelde zelfs zijn naam met het aanwezige publiek: "Als jullie hem zelf ook willen pakken, dit is zijn naam!".

Gianturco had nadien veel spijt van zijn opmerkingen en liet via Twitter weten geschokt te zijn: "Stap een: nadrukkelijk verontschuldigen. Stap twee: ontslag nemen. Stap drie: al mijn ISK sturen naar het slachtoffer. Dit is compleet onacceptabel en ik neem alle verantwoordelijkheid".

CCP heeft een onderzoek geopend.

Getagged als

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties