Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eve Online-monument binnen dagen vernield

UPDATE: Daders gepakt en verbannen uit de game.

UPDATE: De daders die eerder het Eve Online monument van CCP Games schade toebrachten zijn gevonden. De ontwikkelaar is daarin geslaagd met de hulp van de community, die hielp bij het identificeren van de spelers.

Drie spelers zijn bijgevolg permanent verbannen van Eve Online. Een vierde speler is verbannen voor de duur van zes maanden, maar kan daarna weer verder spelen. Alle vier zijn niet meer welkom bij toekomstige FanFests.

De sticker van de Goonswarm-alliantie is ondertussen weer van het monument gehaald.

ORIGINEEL: CCP Games' Eve Online monument in Reykjavik is binnen een week tijd al vernield. Enkele nog onbekende spelers die het afgelopen FanFest-evenement bezochten worden er van verdacht een sticker van hun alliantie op het standbeeld te hebben geplakt en de naam van een speler te hebben weg gekrast.

Vooralsnog is niet zeker of de afbeelding van de sticker echt is, maar de krassen op de naam van gebruiker Xenuria zitten er wel degelijk. Ontwikkelaar CCP Games laat op het forum van de online game weten het voorval zeer te betreuren en de politie in te schakelen om de daders op te sporen.

"Het is een belediging richting de hele community en duidelijk het werk van een persoon die denkt dat gedrag in de virtuele wereld een goede reden is om iemand in het echte leven aan te vallen. Daarbij is ook een publiek eigendom vernield, en dat tolereren we niet," aldus CCP Games.

Op Twitter eist een nog anonieme persoon de aanslag aan het monument op. Hij hoopt de community van Eve Online juist een dienst te bewijzen door de naam van Xenuria uit te wissen, die in de online wereld bekend staat als een herrieschopper. CCP Games hoopt dat de dader contact opneemt met de studio, zodat het voorval opgelost kan worden.

Het Eve-monument heet Worlds Within a World en is afgelopen woensdag onthuld. In het vijf meter hoge beeld staan de namen van de alle actieve leden die Eve Online kent tot 1 maart 2014. Het IJslandse CCP Games wil daarmee de community op ludieke wijze bedanken voor het spelen.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen