Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EVE bank 1,2 biljoen in het rood

Virtuele economische-crisis

Gisteren geraakte bekend dat EBANK, de grootste bank uit het EVE-Online universum, een gigantisch tekort heeft. De bank staat zo maar eventjes 1,2 biljoen (twaalf nulletjes) in het rood en heeft de terugbetaling tijdelijk bevroren van alle spelers die hun geld hadden geïnvesteerd in de bank.

Het zou EVE niet zijn als er heel wat persaankondigingen werden gedaan. Zo maakte de CEO bekend dat de grootste verliespost een diefstal was die eerder dit jaar plaatsvond, de brave man stal 250 miljard en had nog uitstaande leningen voor hetzelfde bedrag, dit alles om medicatie te kopen voor zijn zieke kinderen. De daaropvolgende weken vroegen veel investeerders hun centen terug waardoor de bank meteen in problemen kwam. De board of directors (ik verzien dit echt niet) heeft nu bekend gemaakt dat alle resterende investeringen blijven staan zodat de bank terug kan beginnen functioneren, dit zou zeker meer als een jaar kunnen duren.

Ben je ook getroffen door deze economische malaise, laat dan je gedachten achter. Het geld van onze redactie is alvast duurzaam geïnvesteerd in blueprints, u kan gerust zijn!

Getagged als

Reacties