Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Europese Unie onderzoekt 25.000 Switch Joy-Con klachten

Nintendo op de drift.

De Europese consumentenorganisatie BEUC start een onderzoek naar een vaak voorkomend drift-probleem met de Switch Joy-Con nadat het vanuit de verschillende lidstaten meer dan 25.000 klachten ontving.

Na klachten te hebben ontvangen van Switch-gebruikers uit Frankrijk, België, Nederland, Portugal, Italië, Noorwegen, Slowakije, Slovenië en Griekenland constateerde het BEUC dat het probleem, waarbij de controller niet langer correct communiceert met de console, ontstaat bij controllers die amper twee jaar oud zijn. Daarom diende het BEUC zelf klacht in bij de Europese Commissie en de verschillende consumentenorganisaties verspreid over heel Europa.

De consumentenorganisatie eist nu dat Nintendo gratis de kapotte Joy-Cons herstelt en gebruikers informeert over de korte levensduur van de controllers. Volgens de organisatie verwachten consumenten immers dat er na zo'n korte periode nog geen technisch defecten zijn.

Het is niet de eerste keer dat er een klacht wordt ingediend tegen Nintendo. In juni 2020 werd Nintendo namelijk in de Verenigde Staten al aangeklaagd voor hetzelfde probleem. Toen verontschuldigde Nintendo-topman Shuntaro Furukawa voor zich alle problemen, maar kon hij er niet verder op ingaan vanwege de rechtszaak.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties