Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Europese LOTRO naar Turbine

Codemasters laat de game achter zich

Vanaf 1 juni is Codemasters geen uitgever meer van Lord of The Rings Online. Op die datum is de overdracht van de game naar Turbine immers compleet. Daarmee wordt LOTRO eindelijk door één en hetzelfde bedrijf bestuurd. Bij de release van de game in 2007 stond Codemasters in voor de Europese release, terwijl Turbine de Amerikanen bediende. Dat zorgde voor een moeilijke samenwerking tussen beide bedrijven, iets wat pijnlijk duidelijk werd toen Turbine in de VS het Free-to-Play model invoerde en Codemasters achterop hinkte met de Europese versie.

Waarom Codemasters de game uit handen geeft is niet helemaal duidelijk, hoewel Gamer.nl schrijft dat het contract tussen beide uitgevers simpelweg is afgelopen.

Veel verandert er voor de Europese spelers niet. Zij behouden al hun rechten (en plichten) en zien ook in-game niets veranderd. Houders van een lifetime account behouden vanzelfsprekend die status. De enige vereiste is wel dat spelers op een gegeven moment zelf hun account over zetten.

Een noemenswaardig nadeel van de overzetting is wel dat Europese gamers tot juni zullen moeten wachten op Update 3, een update die de Amerikanen al in mei krijgen. Ook de Europese forums van de game verdwijnen. Gamers kunnen gelukkig wel verkassen naar de Amerikaanse (Algemene) forums en binnenkort ook gebruik maken van Mylotro.com, een sociale netwerksite rond LOTRO.

De launchtrailer voor expansie Mines of Moria
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties