Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Europese Commissie start onderzoek naar anticompetitieve acties Valve

En een aantal andere ontwikkelaars.

De Europese Commissie heeft plannen aangekondigd voor een onderzoek naar anticompetitieve acties van meerdere game-ontwikkelaars.

Het onderzoek moet uitwijzen of bedrijven als Valve, Bandai Namco, Capcom, Focus Home Interactive, Koch Media en Zenimax de Europese regels voor aanschaffen van producten hebben overtreden.

De Commissie vermoedt dat Valve en andere bedrijven afspraken hebben gemaakt die het consumenten onmogelijk maakt om producten in een bepaalde regio te kopen. Ook wordt er gekeken of de bedrijven oneerlijke prijsafspraken hebben gemaakt.

Het onderzoek richt zich voornamelijk op het aanschaffen van game keys. Volgens de Europese wetgeving moet je een aangeschafte key overal kunnen activeren, ongeacht de locatie waar je je op dat moment bevindt.

Als de Europese Commissie concludeert dat Valve en andere bedrijven de regels overtreden, dan kan dat ertoe leiden dat Steam-gebruikers in de toekomst ook legaal keys in de online winkels van andere landen kunnen kopen.

Getagged als
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties