Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Europese Unie roept Valve op het matje voor geoblocking

Ook vijf andere uitgevers worden op de vingers getikt.

De Europese Commissie is het niet eens met de geoblocking die Valve hanteert voor bepaalde Steam-games. Geoblocking is een manier om games in verschillende landen aan een verschillende prijs aan te bieden en te verhinderen dat je games in een ander land aan een goedkopere prijs koopt.

Naast Valve tikt de commissie ook Valve, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media en ZeniMax om dezelfde reden op de vingers. Volgens EU-commissaris Margrethe Vestager moeten Europese consumenten online vrij kunnen zoeken naar de goedkoopste prijs voor een game, en mag het land waarin ze zich bevinden daar geen belemmering op vormen.

De zes aangeklaagde bedrijven krijgen nu de kans om hun beleid aan te passen. Indien ze dat niet doen, kunnen ze boetes krijgen die kunnen oplopen tot tien procent van hun jaarlijkse wereldwijde omzet.

Valve heeft al gereageerd op de aanklacht. Volgens het bedrijf is geoblocking slechts van toepassing op 3 procent van alle games op Steam. Nog volgens Valve zal een verbod op geoblocking enkel leiden tot hogere prijzen voor games in landen met een lager inkomen.

Getagged als

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties