Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Europa Universalis IV heeft release datum

Heers over Europa vanaf 13 augustus.

Paradox Interactive heeft vandaag bekend gemaakt dat Europa Universalis IV, het nieuwste deel in hun succesvolste game serie, 13 augustus uit zal komen.

De nieuwe game is het vierde deel in de Europa Universalis serie. De serie begon in 2000 met de publicatie van het eerste deel en was het eerste spel van ontwikkelaar Paradox Development Studio - de afdeling van Paradox Interactive die spellen maakt. Door het verrassende succes van het spel kon Paradox zich ontwikkelen tot een specialist in zogenaamde 'grand strategy games'. Europa Universalis IV komt zes jaar na het vorige deel, wat door de jaren heen vier uitbreidingen heeft ontvangen en nog steeds door Paradox wordt ondersteund.

Europa Universalis IV belooft aspecten van het recente Crusader Kings II, ook ontwikkeld door Paradox Development Studio, te combineren met de succesvolle Europa Universalis formule.

Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties