Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 29

Met Uncharted, Goat Simulator, Game of Thrones en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Nieuws

Eerste gameplay van Uncharted: The Nathan Drake Collection getoond
Drake's vierde avontuur laat nog even op zich wachten. Later dit jaar kun je wel alvast met de remastered versie van de eerste drie delen aan de slag. In een gameplayvideo zie je de achtervolgingsscène met de helikopter uit Uncharted 2: Among Thieves.

Nintendo-topman Satoru Iwata overleden
Treurig nieuws afgelopen week. De sympathieke eindbaas van Nintendo is slechts 55 jaar geworden. Nintendo bedankt gamers voor alle condoleanceberichten en steunbetuigingen rond het overlijden van Iwata.

Shenmue 3 vestigt record op Kickstarter
Tijdens de afgelopen E3-beurs werd Shenmue 3 aangekondigd. Binnen enkele uren behaalde de game de minimum doelstelling van 2 miljoen dollar en nu heeft het weer een record op Kickstarter binnen.

Goat Simulator vanaf 11 augustus beschikbaar op PS3 en PS4
Mè(-hè-hè)t een geit alles en iedereen om je heen slopen. Op de pc, Xbox- en mobiele platformen kon het al, maar volgende maand zijn ook de PlayStation 3- en 4-bezitters aan de beurt.

Dead Island 2 niet langer in ontwikkeling bij Yager
Een aantal maanden geleden werd bekendgemaakt dat het vervolg op Dead Island naar volgend jaar is uitgesteld. Nu komt uitgever Deep Silver met het nieuws dat de game niet langer in ontwikkeling bij Yager Development is.

'Batman: Arkham Knight op pc krijgt in herfstperiode pas updates'
Het zit niet mee voor de gamers die Batman: Arkham Knight op de pc willen spelen. Volgens Kotaku heeft de pc-versie nog zeker tot de herfst met bugs te kampen.

Boxart Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain mist Hideo Kojima
In september komt het langverwachte tweede deel in de Metal Gear Solid 5 tweeluik uit. Wordt dit Kojima's best game ooit? Het valt te betwijfelen of hij er uiteindelijk op echt trots op kan zijn.

Releasedatum en trailer voor Game of Thrones Episode 5: A Nest of Vipers
Aankomende week komt alweer het op een na laatste episode van de Telltale Games' serie uit. In Dereks Sons of Winter review van Derek lees je dat er veel afhangt van deze twee episodes, omdat de vierde aflevering "spanning en urgentie mist".

Reviews

Guild of Dungeoneering review
"Een 'reversed roguelike' die geluk, strategie en humor tot een diepgaand en verslavend geheel combineert." Bruce sluit zich in de kelder op en gaat met Guild of Dungeoneering aan de slag.

Luckslinger review
Nathan schiet sneller dan zijn eigen schaduw. En misschien nog wel eens sneller dan Lucky Luke. De review van pixel art-game Luckslinger lees je op de site.

Ronin review
De pixel art-game Ronin oogt simpel, maar is uitdagender dan je in eerste instantie denkt. Yvo zet zijn motorhelm op en haalt zijn katana van zolder.

Previews

Super Mario Maker gooit alle conventies overboord
In Super Mario Maker bouw je zelf Mario-levels en speel je die van anderen. Patrick speelt alvast de game en concludeert dat conventies overboord worden gegooid.

In The Legend of Zelda: Tri Force Heroes staat samenwerking centraal
En als Patrick dan toch bezig is... In een hands-on sessie van The Legend of Zelda: Tri Force Heroes lijkt het ondanks het uitstel van The Legend of Zelda voor de Wii U toch nog een mooi jaar voor Zelda-liefhebbers te worden.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties