Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eurogamer Benelux krijgt een nieuw uiterlijk

We schrijven geschiedenis.

Eurogamer Benelux is een jonge, verfrissende en innoverende site. Ons hippe team redacteurs is altijd op de hoogte van de nieuwste trends, de meest in het oog springende apps en de meest avant-gardistische social media. Zo hebben we ons onlangs aangesloten bij het veelbelovende medium YouTube, waarvan we overtuigd zijn dat het nog wel eens heel groot zou kunnen worden.

Eurogamer Benelux is geen volger, maar een leider wat de nieuwste trends betreft. We proberen altijd aan te voelen waar ons publiek naar smacht, om daar vervolgens haarfijn op in te spelen. Tegelijkertijd proberen we ook onze visie naar ons publiek over te brengen door nieuwe concepten te introduceren die niemand van tevoren ziet aankomen.

Onze nieuwste vondst valt zonder enige twijfel binnen de laatste categorie. De redactie van Eurogamer Benelux heeft namelijk besloten om vanaf aanstaande maandag enkel nog handgeschreven berichten te produceren. Op deze manier hopen we als schrijvers dichter bij ons publiek te komen. Een handgeschreven bericht is immers veel persoonlijker dan een artikel dat op de computer is getypt. Handschriften leggen ook meteen de ziel van de auteur achter het bericht bloot. Een slordig geschreven bericht laat bijvoorbeeld zien dat de auteur door het draconische beleid van de hoofdredactie meerdere berichten in korte tijd moest schrijven.

Hieronder zie je alvast een voorbeeld van onze nieuwe, handgeschreven huisstijl. Let vooral op de inkt- en papiersoort die de auteur heeft gebruikt. Beide zijn als het ware een palet waarmee de auteurs de toon van hun bericht kunnen weergeven.

Zoals je ziet, zijn de auteurs vrij om elk type pen, stift of ander schrijfgerei te gebruiken om hun bericht kracht bij te zetten. Die vrijheid beloont niet alleen creatieve schrijvers, maar is ook een nuttig hulpmiddel als bepaalde termen extra kracht moet worden bijgezet. Ook kunnen verschillende kleuren pennen dienen om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden.

Handgeschreven berichten verhelderen niet alleen onze objectieve nieuwsberichten. Ze dienen ook als uitstekend hulpmiddel voor auteurs van langere stukken zoals reviews en features. Zo is een handgeschreven review meer een kroniek, een vertelling van de lijdensweg die de auteurs hebben afgelegd om hun gedachten op papier te krijgen. Elke spelfout, verbetering, herstructurering of andere aanpassing blijft op papier vereeuwigd. De rauwe emoties van de auteurs komen dankzij handgeschreven berichten veel duidelijker naar boven, waardoor ze nog beter argumenten kunnen aanbrengen die hun betoog ondersteunen.

We hebben ook besloten om geen trailers, afbeeldingen of ander promotioneel materiaal bij onze nieuwe berichten te voegen. In plaats daarvan maken onze redacteurs een 'sfeerimpressie' waarin de kern van de door hen bekeken trailer naar voren komt. Op die manier dringen we meteen door tot de essentie van een trailer of afbeelding, en laten we tegelijkertijd zien wat we van het getoonde materiaal vinden. Hieronder zie je een voorbeeld van een impressie die een van onze redacteurs maakte bij een trailer voor Horizon Zero Dawn.

De afbeelding laat duidelijk zien dat de auteur naar meer kennis hongert, maar dat hij of zij tegelijkertijd scherp genoeg blijft om de game eventueel te fileren. De wijnfles aan de linkerkant kan een verwijzing zijn naar het plezier dat de game belooft, gekoppeld aan de eventuele gevolgen van overmatige consumptie. Auteurs zijn overigens vrij om hun eigen medium te kiezen voor het overbrengen van hun emoties. Zo kunnen auteurs onder andere brons, graniet, klei en Oost-Indische inkt gebruiken om het publiek de essentie van een trailer te tonen.

We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe stap voor Eurogamer Benelux eindelijk de kloof tussen lezer en auteur dicht. Door onze berichten letterlijk zelf te schrijven, geven we onze ziel bloot aan onze lezers. Een lezer hoeft zich nooit meer af te vragen wat een auteur dacht, vond en ervaarde tijdens het schrijven van een nieuwsbericht, review of feature. We zijn er dan ook heilig van overtuigd dat deze dappere stap ons tot de meest toonaangevende gamesite in het Nederlandse taalgebied maakt.

UPDATE: 1 april!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties