Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eurogamer Benelux krijgt een eigen maandblad

Van digitaal naar transmediaal.

Het is jullie ongetwijfeld niet ontgaan: Eurogamer Benelux heeft een nieuwe look. De redactie heeft echter in het diepste geheim aan een nog veel omvangrijker project gewerkt: een eigen maandblad. Vanaf april lanceren we namelijk Eurogamer Magazine, een eigentijds tijdschrift waar je tijd voor moet maken! We raden je aan om zo snel mogelijk naar je dichtstbijzijnde kiosk te rennen; misschien ligt Eurogamer Magazine al op je te wachten.

Omdat het maken van een fysiek tijdschrift een nogal grote stap is, leek het ons wel zo verstandig om onze beslissing verder toe te lichten. In de afgelopen jaren zijn namelijk steeds meer fysieke tijdschriften verdwenen. Het is in dat opzicht best een bijzonder idee om nu nog een nieuw maandblad te lanceren.

We zijn echter tot de conclusie gekomen dat dit juist het perfecte moment is om een nieuw fysiek blad op de markt te brengen. De markt is niet meer verzadigd, dus we kunnen makkelijk in dat gat springen. En omdat er altijd wel ouders/familieleden/buren zijn die niet weten wat ze je moeten geven voor je verjaardag/zwemdiploma/Master Moleculaire Genetica, blijft er altijd vraag naar tijdschriften die in vage zin bij de interesses van dat ene familielid/buurmens passen.

Daarnaast onderscheiden we ons ook door de kwaliteit van onze materialen. Een fysiek object is in deze gedigitaliseerde samenleving opmerkelijk, dus we hebben gekozen om die opmerkelijkheid te accentueren. Onze tijdschriften worden daarom gedrukt op handgemaakt Vellum, afkomstig van speciaal geselecteerde Pyreneese kalveren. Een Eurogamer Magazine wordt bij elkaar gehouden door middel van zilveren nietjes, speciaal gesmeed door een eenbenige Zwitserse zilversmid. In plaats van foto's bevat elk magazine handgeschilderde iconen, vervaardigd door Griekse monniken. En het allerbeste: al deze nijverheid is nauwelijks te zien. Mocht je dus onverwachts bezoek krijgen van een dief/inbreker/aan lager wal geraakte romantische dichter, dan valt het niet op dat je een enorm kostbaar object op je koffietafel hebt liggen. Eurogamer Magazine is dus diefstalproof.

Maar wat kun je nou precies in een Eurogamer Magazine lezen? Om te beginnen staat ons maandblad vol unieke content die niet op onze website te vinden is. Zo zijn sommige nieuwtjes enkel in Eurogamer Magazine geplaatst. Daarnaast hebben we voor ons maandblad een compleet nieuw reviewbeleid geïntroduceerd. In plaats van badges hanteren we nu een compleet nieuw systeem dat in ons eerste nummer uitgebreid wordt uitgelegd. Het zal een enkeling waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken.

Ook introduceren we met ons maandblad onze eigen Eurogamer Brievenbus. Hierin kun je vragen stellen aan de redactie, je hart luchten, tips delen en je vrienden gedag zeggen. Voor ons eerste nummer hebben we al een brievenbus gevuld dankzij een reeks anonieme advertenties in lokale kranten, tijdschriften en het ledenblad van Lokvogelvereniging de Houtduif. We hopen echter dat we in de toekomst op jullie brieven, tekeningen en berichten kunnen rekenen.

Al met al zijn we enorm tevreden met onze eerste editie van Eurogamer Magazine. We hebben lang en hard gewerkt aan ons eerste maandblad en zijn er ook zeker van dat ons werk zijn vruchten afwerpt. Haast je dus naar de boekwinkel of betere supermarkt om jouw Eurogamer Magazine op te halen. De voorraad is beperkt, dus op = op. Veel leesplezier!

UPDATE: 1 april!

Over de auteur

Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties