Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Er zijn plannen voor Kingdom Hearts III

Bedenker Nomura zegt het zelf.

Tetsuya Nomura, een van de grote namen bij ontwikkelaar Square Enix, heeft aan het Japanse blad Famitsu laten weten dat Kingdgom Hearts III "ooit wel eens zal uitkomen". We hadden al zo'n vermoeden, maar nu the man in charge het zelf zegt is dat toch een geruststelling.

"Fans en partners sporen ons aan om een derde deel te maken, dus we zullen ons best doen om die wens zo snel mogelijk te realiseren," aldus Nomura. Verdere details liet de man niet los, waardoor we vermoeden dat Kingdom Hearts III momenteel niets meer is dan een idee in de conceptuele fase.

Een belangrijke vraag is wie het spel zal ontwikkelen. Het zou kunnen dat men de titel in Osaka maakt, waar ook Kingdom Hearts: Birth by Sleep voor de PSP gemaakt werd. Het spel is reeds beschikbaar in Japan en zou dit jaar nog naar Europa moeten komen. Een andere mogelijkheid is dat men Kingdom Hearts III gaat maken in Tokyo, waar Nomura momenteel werkt aan Final Fantasy Versus XIII voor de PlayStation 3.

De laatste titel binnen de reeks die personages uit Final Fantasy en het universum van Disney bij elkaar smeet was Kingdom Hearts 358/2 Days voor de Nintendo DS. Het spel ging bij ons met een zeven op tien aan de haal.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties