Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Er komt geen vervolg voor Heavy Rain

Ontwikkelaar maakt iets volledig vers.

Gisteren wist Heavy Rain maar liefst drie BAFTA's te scoren, en dat binnen de categorieën "best technical innovation", "best story" en "best music". Quantic Dreams, de ontwikkelaar achter deze PS3-topper, was daar erg blij mee, maar toch lijken er geen plannen te zijn om een vervolg voor Heavy Rain te ontwikkelen.

Dat liet David Cage, het brein achter het spel, meteen na de ceremonie weten aan wat nieuwsgierige journalisten. Maar wees gerust, er is geen reden tot paniek. In één adem liet Cage namelijk weten dat ze bij Quantic Dreams wel degelijk met een project in de weer zijn, wat uiteindelijk een spel naar voren moet brengen dat "heel erg donker en voor volwassenen, maar compleet anders dan Heavy Rain is". Heeft de man het hier over "Horizon", de titel die hij midden vorig jaar opeens liet vallen?

Wat het ook moge zijn, Cage wil benadrukken dat de keuze om geen rechtstreeks vervolg voor Heavy Rain te maken weloverwogen is. "We hebben met onze vorige game een volledig nieuw genre geschapen", ging hij verder. "Met onze nieuwe game willen we aantonen dat er binnen dat genre nog nieuwe verhalen te vertellen vallen, en dat Heavy Rain niet gewoon toevallig een succes was door geluk - dat het iets significants was waarop we verder kunnen bouwen".

Het ziet er dus naar uit dat de nieuwe game van Quantic Dreams opnieuw een interactief verhaal zal brengen. "We gaan nieuwe wegen verkennen in de toekomst. Tegelijkertijd willen we onze fans plezieren, maar we willen ze ook verrassen. Dat is de uitdaging voor ons", vertelde Cage nog snel. "We gaan aftasten hoe ver we kunnen gaan met het brengen van een interactief drama, dat emoties bij een volwassen publiek zal opwekken. Maar dan aan de hand van een compleet nieuw verhaal, en volgens een nieuwe werkwijze".

Wij kruisen onze vingers dat we tijdens de persconferentie van Sony op de aankomende E3 een eerste glimp van het spel zullen opvangen.

Getagged als

Reacties