Skip to main content

Er komen Nintendo-attracties in Universal-pretparken

Nintendo Land, maar dan in het echt.

Nintendo heeft een overeenkomst getekend met Universal Parks & Resorts. Als gevolg daarvan krijgen pretparken van Universal er in de toekomst attracties bij die gebaseerd zijn op bekende Nintendo-personages en gamereeksen.

Volgens Universal passen de 'geliefde personages, boeiende verhalen en fantasierijke werelden' van Nintendo goed bij familievriendelijke ervaringen die het park zijn bezoekers biedt. Daarin staat het vertellen van verhalen met innovatieve technologie ook voorop. Normaliter zijn de attracties van Universal gebaseerd op films, zoals een wildwaterbaan met een Jurassic Park-thema.

Hoe de Nintendo-attracties er precies uit gaat zien en wanneer ze klaar zijn, is nog onbekend. De deal past in de huidige strategie van Nintendo, om diens intelligente eigendommen te delen met derde partijen. Een game als Puzzle and Dragons Z + New Super Mario Bros Edition is daar een voorbeeld van, als ook de beslissing om in de smartphone-industrie te stappen.

De pretparken van Universal vind je niet in Europa. Wel al in de Verenigde Staten, Japan en Singapore. Ook China en Rusland krijgen in de toekomst eigen Universal-parken.

Bekijk op YouTube

Read this next