Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EPOS H3PRO Hybrid review - Meer dan enkel een gaming headset

Uitsluitend p(r)ositief.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De EPOS H3PRO Hybrid is dankzij uitgebreide connectiviteit, uitstekend comfort en lange batterijduur meer dan enkel een gaming headset.

De EPOS H3PRO Hybrid review vertelt je waarom dit een kwaliteitsheadset 'pur sang' is.

EPOS maakt furore met zijn gaming audio producten sinds het officieel uit de startblokken schoot als merk dat zich volledig op gaming focust. Headsets zijn daarbij de 'heilige graal' voor gaming en met de EPOS H3PRO Hybrid levert het bedrijf misschien wel zijn beste headset tot nu toe af. Dankzij zijn vele features en pluspunten is dit meer dan zomaar een gaming headset.

Als eerste vallen de looks van de EPOS H3PRO Hybrid op. Net als de andere producten van het bedrijf krijg je geen schreeuwerige gaming headset voor de kiezen. Hoewel zo'n expliciete 'gameresthetiek' misschien mooi aansluit op de rest van je gamingroom, valt dat al snel uit de toon in een andere omgeving. De EPOS H3PRO Hybrid kiest voor een neutrale, maar heel stijlvolle look die klasse uitstraalt. Daardoor past deze headset zowel naast je console of gaming-pc, als naast je desktop op je werk. Dankzij de magnetisch afneembare microfoonarm is dit ook een headset die je perfect op straat of in de bus kan opzetten om naar Spotify te luisteren. Dankzij de tweede microfoon in de linkeroorschelp blijf je bovendien over een microfoon beschikken, al is die wel van mindere kwaliteit. Het is een zeer slimme feature, die mooie looks met pragmatisch gebruik combineert.

De EPOS H3PRO Hybrid straalt klasse uit.

De unieke feature van de EPOS H3PRO Hybrid is zijn ruime connectiviteit. Naast een low-latency dongle en 3.5mm-kabel, heb je ook de mogelijkheid om twee Bluetooth-verbindingen tegelijk te activeren. Op papier lijkt dat misschien een klein punt, maar deze unieke feature maakt dit de ideale draadloze headset. De constante verbinding met je smartphone zorgt ervoor dat je tijdens het gamen gemakkelijk een Discord-voicesessie kunt joinen via de smartphone-app. Ook voor productiviteitstaken is het erg handig, want zo kun je tijdens het werken opgaan in je Spotify-playlist zonder te moeten vrezen dat je een telefoontje mist. Een headset opzetten voelde in het verleden al gauw aan als het maken van een keuze, en deze feature lost dat volledig op.

Bijgevolg kun je met gemak de hele dag rondlopen met de H3PRO Hybrid, en het comfort van de headset moedigt dat ook aan. De grote over-ear-oorkussens (die tevens verwisselbaar zijn) zitten als gegoten en zelfs na uren gebruik heb je geen last van pijnlijke oren. Ook de batterijduur zit nooit in de weg, want met de Bluetooth-verbinding actief kun je de headset 37 uur lang gebruiken.

De geluidskwaliteit van de EPOS H3PRO Hybrid is ook 'pico bello'. Dit is inmiddels de derde 'high-end premium' gaming headset die ik in huis haal en het verschil met andere merken is merkbaar. Je krijgt ontzettend helder geluid in alle gebruikstoepassingen, of je nu naar warme gitaarklanken luistert op Spotify of tijdens een potje Siege het geluid van voetstappen moet herkennen. De headset kan ook 7.1 surround sound simuleren als je hem verbindt met USB, maar dit is minder nuttig voor gaming doordat het bij competitieve games misleidend kan zijn. De headset heeft ook actieve geluidsonderdrukking die uitstekend werkt; zelfs het geklik van mijn erg luide mechanische toetsenbord werd perfect gefilterd.

Zelfs na urenlang dragen blijft de EPOS H3PRO Hybrid comfortabel.

De enkele minpunten van de EPOS H3PRO Hybrid zijn klein. De volumedraaiknop is naadloos in het design verwerkt, maar het zit iets te los en voelt bovendien niet zo kwalitatief aan. Desondanks werkt het wel prima, waardoor het op z'n minst een kleine stap vooruit is tegenover andere H3-modellen waarvan de volumeknop wel moeilijk te gebruiken was. De software blijft ook een aandachtspunt. De EPOS Gaming Suite heeft namelijk een onhandige interface en geeft te weinig duiding om echt te begrijpen wat je aan het doen bent. De aanwezige presets bieden hier wel soelaas en ook is het relatief eenvoudig om bepaalde frequenties te versterken of af te zwakken om details beter tot hun recht te doen komen.

Dankzij stijlvolle looks, verschillende opties tot connectiviteit, uitstekend comfort, en een schitterende geluidskwaliteit is de EPOS H3PRO Hybrid een fantastische headset. Je gebruikt deze headset in alle mogelijke situaties met plezier. Daardoor is zijn titel als 'Hybrid' dubbel en dik verdiend. Een warme aanrader.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.
Reacties