Skip to main content

EPOS H3 gaming headset aangekondigd

H33l goed.

Audioproducent EPOS onthult de H3 gaming headset. Daarmee luidt het bedrijf zijn volgende generatie aan premium audioapparaten in.

De H3 is een gesloten akoestische gaming headset die zowel bedoeld is voor singleplayer immersie als voor teamcommunicatie bij eSports-titels. Naar eigen zeggen probeert EPOS met de H3 een nieuw doelpubliek aan te spreken door premium geluidskwaliteit te combineren met een lage instapprijs.

De gaming headset werkt met een 3.5mm draad. Daardoor kan het verbonden worden met alle apparaten die ook een 3.5mm ingang hebben, zoals de Nintendo Switch, de PlayStation 4 en 5, de Xbox One en Series X en S, pc en mobile apparaten. Er is volledige compatibiliteit met alle externe EPOS geluidskaarten zoals de GSX 300 en GSX 1200 PRO.

De 3.5mm kabel is bovendien verwisselbaar een- of tweepolig, waardoor je snel kunt wisselen tussen apparaten.

Volgens EPOS is de H3 gaming headset erg licht en comfortabel, maar ook gemaakt uit stevige en duurzame materialen. De headset heeft een hoofdband met een roestvrij stalen schuifband en draaiende oorkussens die ergonomisch zijn opgebouwd. Door hun gesloten design is er passieve geluidsdemping.

Op het rechter oorkussen bevindt zich een wieltje waarmee je snel en eenvoudig het volume tijdens het gamen kunt aanpassen, vergelijkbaar met andere EPOS headsets.

Volgens het bedrijf is de microfoon van de H3 van studiokwaliteit. Bovendien reduceert het automatisch achtergrondgeluiden.

"De H3 is de perfecte headset voor spelers die hun game-ervaring naar een hoger niveau willen tillen", aldus Maja Sand-Grimnitz, Director of Global Marketing bij EPOS. "Kwalitatieve audio is een essentieel onderdeel van hoe games nieuwe werelden openen. De H3 maakt de belofte waar om deze werelden te betreden."

Bekijk op YouTube

Je kunt de H3 aanschaffen in Onyx Black (een zwarttint) of in Ghost White (een wittint).

De EPOS H3 gaming headset is te koop via de website van EPOS en via geselecteerde retailers. De verkoopprijs bedraagt 119 euro.

Verschillende producten van EPOS staan in onze lijst met de beste gaming headsets in 2021. Ook onze EPOS GTW 270 Hybrid earbuds review en EPOS Sennheiser GSX 300 review waren erg positief. Tijdens een recent event werd duidelijk dat EPOS audio in gaming tot het uiterste wil pushen.

Read this next