Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EPOS GTW 270 Hybrid earbuds review - Uitstekende oortjes

Draadloze immersie.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De EPOS GTW 270 Hybrid-earbuds leveren uitstekende audio voor je mobiel en consoles, en blijven urenlang pijnloos in je oren zitten.

Sander heeft hoge eisen als het om immersie gaat en voorziet daarom de EPOS GTW 270 Hybrid earbuds van zijn kritische oor. Wat hij er van vindt weten we niet, want hij reageert niet meer als we tegen hem praten.

Fabrikant EPOS lijkt een nieuwe speler op audiogebied, maar heeft al tientallen jaren expertise qua audio met een specifieke focus op gaming en business. Dat uitte zich tot nu toe in de geweldige EPOS Sennheiser GSX 300. De EPOS GTW 270 Hybrid-earbuds zijn speciaal ontwikkeld voor lange speelsessies, met nadruk op comfort en uitstekende audiokwaliteit. Het Hybrid in de naam slaat op de low-latency dongle, waarmee je de draadloze earbuds op onder andere je Switch of een laptop kunt aansluiten. Daarmee belooft EPOS een uitstekende audio-ervaring voor onderweg. Klinkt goed, toch?

EPOS heeft veel aandacht besteed aan het design van de GTW 270 Hybrid-earbuds. Van de verpakking tot het product; alles straalt een premiumfeel uit. De earbuds zelf zijn gewichtig en van hoogwaardig materiaal, dat zelfs bij de laagste tonen niet resoneert. Bovendien geeft het brede frequentiebereik compromisloos geluid en zijn ze spatwaterdicht. De aluminium oplaadcase is compact en voorziet de earbuds van in totaal twintig uur speeltijd voordat de batterij van de case weer opgeladen moet worden. De meegeleverde dongle om de earbuds op pc en consoles aan te sluiten is erg klein, maar het meegeleverde stoothoesje heeft een lus waarmee je hem bijvoorbeeld aan een sleutelhanger kunt zekeren. EPOS heeft zelfs kabels meegeleverd om de USB-C-aansluiting van de dongle naar USB-A te converteren. Het is een mooi totaalpakket dat de eindgebruiker van alle gemakken voorziet.

Bekijk op YouTube

De earbuds gaan ongeveer vijf uur mee voordat ze opgeladen moeten worden, en gedurende die vijf uur is het geen straf om ze onafgebroken in je oren te houden. Deels komt dat omdat de earbuds comfortabel op de curve van je oor liggen, en deels door de meegeleverde siliconen oordoppen die bij zowat elk setje in-ear earbuds worden meegeleverd. Het resultaat is dat de earbuds pijnloos en stevig in je oren blijven, zelfs na een stevig potje headbangen. Die siliconen dopjes blokkeren bovendien het geluid van buitenaf, en in combinatie met de noise-cancelling komt er nagenoeg geen enkele afleiding meer binnen. De EPOS GTW 270 Hybrid-earbuds zijn uitstekend geschikt om helemaal in de audio op te gaan.

De noise-cancelling wordt verzorgd door twee microfoons in de rechter earbud, maar fungeert ook als normale microfoon bij telefoon- en Discordgesprekken op de mobiele telefoon. Gesprekken komen zowel bij zender als ontvanger kraakhelder binnen, waardoor je geen genoegen meer hoeft te nemen met je standaard oordopjes en je ook geen grote headset hoeft mee te slepen. Wanneer je de rechter earbud uitdoet omdat er iemand per se een face-to-facegesprek met je voert, dempt de audio volledig zodat je ongestoord kunt praten. In het geval van Spotify pauzeert de app zelfs, maar dat geldt zeker niet voor alle apps. Hoe dan ook voorzien de earbuds je in alle gesprekssituaties van een prettige ervaring.

EPOS GTW 270 Hybrid earbuds review - Een mooi en stijlvol totaalpakket.

Er zijn toch een paar kanttekeningen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je de earbuds direct met de bluetooth van je mobiele telefoon verbindt, moet je er rekening mee houden dat er geen low-latency actief is. Je blijft dus uitstekend geluid krijgen en bent tegelijkertijd bereikbaar op je mobiel, maar tijdens games ervaar je flinke lag in de audio. Dat is inherent aan hoe bluetooth werkt en is niet merkbaar bij videocontent. Dat gezegd hebbende, als je een mobiel hebt met een USB-C-aansluiting kun je de eerder genoemde dongle aansluiten en van de aptX-low-latencyverbinding genieten.

Update 20/07/2022: Voorheen haalden we op dit punt in de review aan dat de microfoon niet ondersteund werd wanneer de EPOS GTW 270 Hybrid earbuds via de dongle verbonden werd. Dit was jammer omdat je hierdoor een keuze moest maken tussen het gebruik van de aptX-low-latencycodec of teamcommunicatie tijdens het gamen. Op 18 juli 2022 heeft EPOS echter bekend gemaakt dat ze een firmware update hebben uitgebracht die dit probleem oplost. Eigenaars kunnen deze nieuwe firmware nu installeren via de EPOS Gaming Suite. Het doet deugd om te merken dat EPOS zijn claim om te streven naar perfectie waar maakt en rekening houdt met feedback.

De EPOS GTW 270 Hybrid is een sterk product voor iedereen die audiokwaliteit hoog in het vaandel draagt. De limitaties van de aptX-low-latencycodec maakt de earbuds niet de perfecte oplossing voor gamers die met vrienden willen coördineren, maar dat neemt niet weg dat de EPOS GTW 270 Hybrid een uitstekend setje earbuds is. De earbuds leveren geweldig rijke audio, zitten enorm comfortabel en de batterijduur is prima. De dongle maakt de earbuds veelzijdig in het gebruik en is een ideale partner voor de gamer onderweg. EPOS levert alweer een bijzonder sterk product af. Eentje om in het oor te houden.

De EPOS GTW 270 Hybrid review is uitgevoerd met behulp van een pc, PlayStation 4, Android Smartphone en Nintendo Switch.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.
Reacties