Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Episodische indie adventure The Lion's Song aangekondigd

Behandelt creatieve hoogtepunten en gebrek aan inspiratie.

Ontwikkelaar Mipumi Games kondigt The Lion's Song aan. De game draait om de zoektocht naar inspirationele creativiteit en het presteren onder druk.

"Ik denk dat iedereen de knagende twijfel wel kent die tijdens het bedenken van nieuwe ideeën ontstaat," zegt Gregor Eigner, medeoprichter van Mipumi Games. "Daartegenover staat de ongekende blijdschap als inspiratie op magische wijze opbloeit."

The Lion's Song speelt zich af in het twintigste eeuwse Oostenrijk. De game komt uit in vier afleveringen. In elke episode speel je als een ander personage.

Zo volg je een componiste die vlak voor haar doorbraak inspiratie tekort komt, een schilder die dankzij zijn tegenslagen groeit en een wiskundige die haar stem probeert te laten klinken in een mannenwereld.

De inspiratie voor de game is ontstaan tijdens de game jam voor Ludum Dare 30. Tijdens game jams werken vele ontwikkelaars gezamenlijk een idee uit. Meestal duren deze sessies een dag of drie.

The Lion's Song lanceert op de pc, iOS en Android. De verwachte releasedatum van de eerste aflevering ligt in het tweede kwartaal van 2016. Mipumi helpt tevens IO Interactive met de nieuwste Hitman-game. Yvo's Hitman - episode 1 review lees je op de site.


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Getagged als
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties