Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic ziet iPad 2 als sterke handheld

Het wordt goed gamen op iPad 2

Gamen op de nieuwe iPad zou wel eens heel leuk kunnen worden, want technisch is er veel meer mogelijk met de iPad 2. Dat is in elk geval de mening van Epic kopstuk Mark Rein.

Volgens Rein beschikt de iPad 2 over negen keer meer grafische rekenkracht dan de eerste iPad, een nieuwtje dat Apple overigens nog niet heeft bevestigd. De nieuwe dual-core processor in de tablet verdubbelt daarenboven ook nog eens de processorkracht en met 512 Mb aan RAM-geheugen, dubbel zoveel als vroeger, moet ook heel wat te doen zijn. Gamedevs die nog een stapje verder willen gaan hebben bovendien ook beschikking over een gyroscoop om beweging te registreren en twee camera's.

Volgens Rein wordt het door de performantere hardware mogelijk om aan de grafische kant "meer detail, meer textures en meer shaders te tonen." De beter CPU levert dan weer het vermogen voor "meer physics, meer vijanden op het scherm en een groter gezichtsveld in de game."

De iPad 2 werd op 2 maart voorgesteld door Apple en is vanaf 25 maart te koop bij ons.

Getagged als

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties