Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic waarschuwt spelers van Fortnite voor V-Bucks scams

Te mooi om waar te zijn

Epic Games waarschuwt spelers van Fortnite voor mogelijke V-Bucks scams. Volgens de ontwikkelaar bestaat er niet zoiets als gratis V-Bucks.

Diverse websites en YouTube video's beloven gratis V-Bucks, de digitale valuta in populaire battle royale-game Fortnite. De oplichters richten zich voornamelijk op kinderen en tieners.

In de meeste gevallen wordt er gevraagd om bepaalde apps te installeren. Volgens de oplichters genereren de apps punten die naderhand in V-Bucks omgezet kunnen worden.

De software wordt echter gebruikt om gegevens van de gebruikers te verzamelen. Bij andere scams wordt naar er accountgegevens gevraagd. Al komen die scams minder vaak voor.

Epic Games heeft als reactie op de scams een link getweet die je naar de account security pagina stuurt. Daar vind je informatie omtrent het beveiligen van je account, V-Bucks scams en andere risico's.

De Fortnite Season 4 Week 5 Challenges zijn gelekt. Op de site lees je ook nog eens ons overzicht met Fortnite tips en tricks.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties