Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic onthult nieuwe features UE3

Niet voor huidige consoles.

Achter gesloten deuren demonstreerde Epic deze week in San Francisco de nieuwste versie van z'n populaire Unreal Engine 3 waarvan de toegevoegde features een indicatie moeten zijn voor wat een volgende consolecyclus zou moeten aanbieden, aldus Mark Rein, vicepresident van Epic. Wie de technische uitleg liever laat voor wat die is en genoeg heeft aan mooie plaatjes, komt op het einde van deze post aan z'n trekken.

Een eerste grote nieuwigheid is ondersteuning voor Directx 11. Hoewel Microsoft Directx 11 enkele jaren geleden met veel bombarie aankondigde, zijn er tot vandaag slechts enkele games die de geavanceerde mogelijkheden ook effectief implementeerden. Grote redenen daarvoor zijn het feit dat Windows XP nog steeds een groot marktaandeel in handen heeft en het gebrek aan ondersteuning door populaire grafische engines zoals de Unreal Engine 3.

In samenwerking met Nvidia kondigde Epic nu trots aan dat de laatste update voor hun engine dus ook Directx 11 mogelijkheden aanbiedt zoals tesselation en betere multi-core ondersteuning. Voortaan eveneens aanwezig in de Unreal Engine 3 is ondersteuning voor Nvidia's PhysX- en APEX-technologieën.

Epic voegde nog meer lekkers toe zoals bokeh Depth of Field, dit is het wazig worden van de achtergrond wanneer je op iets in de voorgrond focust. Eveneens nieuw is Deferred Lighting met AA-ondersteuning: Deferred Lighting is een techniek die veel gedetailleerdere belichting toelaat in een level, maar ten koste gaat van de mogelijkheid AA te gebruiken. Epic zou daarvoor een oplossing uitgedokterd hebben die dit probleem de wereld uithelpt.

En dan zijn er nog dingen zoals de verbeterde reflecties, verbeterde AA op complexe materialen zoals haar en gras en dynamische schaduwen afkomstig van verschillende lichtbronnen die werden getoond in het demofilmpje.

Hoewel ontwikkelaars deze nieuwe versie reeds in handen hebben, zal je deze features niet gauw terugvinden in games op je Xbox 360 aangezien die daar niet de correcte hardware voor heeft. De bedoeling van de presentatie was dan ook eerder hardwarefabrikanten een duwtje in de juiste richting te geven wanneer ze beslissen wat de volgende hardwarecyclus allemaal zou moeten kunnen.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties