Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic mikt op 6 miljoen verkochte Gears

"Release vóór MW3 en Battlefield 3 helpt".

Cliff Bleszinski, de grote man bij Epic Games, heeft in een interview laten weten dat hij erop mikt om Gears of War 3 zo'n zes miljoen keer over de toonbank te laten gaan.

"Als ik heel eerlijk ben hoop ik er stiekem op dat we tien miljoen exemplaren verkopen - dat zou echt fenomenaal zijn. Maar ik kan alleen maar m'n vingers kruisen en blijven hopen. Uiteindelijk is het de gamer zelf die beslist met zijn portefeuille", aldus een optimistische Cliffy.

Hoe zal Epic zo'n gigantisch verkoopcijfer halen? "We willen een spel aanbieden waarin genoeg te beleven valt om een aankoop te verantwoorden. Er is een Beast Mode, een Horde Mode, een goede multiplayer, een solide campagne...dat valt gewoon niet te ontkennen. We bieden met Gears 3 met andere woorden een spel aan dat je voor altijd zult willen bijhouden," vertelde Bleszinski.

Verder laat de man weten dat het geen kwaad kan dat Gears of War 3 in september uitkomt, en daardoor niet de strijd met Battlefield 3 en Call of Duty: Modern Warfare 3 moet aangaan. "Die twee games gaan met elkaar wedijveren in november, wat wil zeggen dat we anderhalve maand hebben om rond Gears 3 een grote install base op te trekken. Ons systeem dat draait rond het verzamelen van ribbons, unlockables en achievements zal daarbij helpen".

Het originele Gears of War en diens opvolger verkochten samen zo'n twaalf miljoen exemplaren. Gears of War 3 zal op 20 september uitgebracht worden, en dat uiteraard exclusief voor de Xbox 360.

Binnenkort laten we jullie weten wat we over Gears of War 3 bijgeleerd hebben op de afgelopen E3-beurs in de vorm van een preview.

Footage uit de, volgens Cliffy, beslissende factor van Gears 3: de multiplayer mode.
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties