Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Mickey-ontwikkelaar sluit de deuren

Disney doekt Junction Point officieel op.

Ontwikkelaar Junction Point is opgedoekt door Disney. Het team, dat verantwoordelijk was voor de Epic Mickey-games, is niet meer. De geruchten gingen al langer, maar vandaag bevestigde Disney het nieuws.

Disney noemt 'veranderingen in de organisatie, met het oog op de alsmaar veranderende toekomst van gameplatformen' als voornaamste reden voor het besluit. De uitgever zegt Junction Point, en met name het brein achter de Epic Mickey franchise Warren Spector, erg dankbaar te zijn voor de games.

Beide Epic Mickey-games bleken hun potentie niet waar te maken; ze scoorden middelmatig en met name Epic Mickey 2: The Power of Two had tegenvallende verkoopcijfers. (270 duizend in de eerste week in Amerika, in tegenstelling tot de 1.3 miljoen van het origineel)

Op de vraag of Spector bij DIsney zou blijven, om bijvoorbeeld mee te werken aan Disney Infinite, was het antwoord 'nee.' Spector zal Disney verlaten. Wat hij hierna gaat doen is nog niet bekend.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties