Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Mickey 2 op 3DS wordt 2D platformer

Vervolg op Megadrive-klassieker Castle of Illusion.

De 3DS-versie van Epic Mickey 2 wordt een vervolg op cultklassieker Castle of Illusion, een 2D-platformer met Mickey in de hoofdrol die in 1990 op de Mega Drive verscheen. Dat schrijft officieel Nintendo-magazine Nintendo Power.

Epic Mickey 2: Power of Illusion zal de game gaan heten en de game wordt gemaakt door Dreamrift, de studio die ook al verantwoordelijk was voor het fijne Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure. Om zijn 2D platformer roots eer aan te doen zal de game handgetekende sprites hebben met scrollende parallax achtergronden om die 16bit retro feel op te wekken. Elke level in de game is gebaseerd op een Disney tekenfilm.

De game zal veel gebruik maken van de stylus. Net zoals Epic Mickey op de consoles heeft Mickey een verfborstel waarmee hij dingen kan tekenen en die in het level kan alten verschijnen zoals afgronden, kanonnen en zwevende platformen. Hoe beter je tekent, hoe effectiever het item is dat tevoorschijn komt. Met de stylus kun je ook hindernissen in de game uitgommen.

Epic Mickey 2: Power of Illusion verschijnt in september op de 3DS.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen