Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic kondigt toekomstplannen voor Fortnite Battle Royale aan

'Ground Control to Major Tom.'

Epic Games heeft in een blogpost de toekomstplannen voor Fortnite Battle Royale bekendgemaakt.

Zo richt de ontwikkelaar zich op de stabiliteit van de servers en enkele bugs die sinds patch 2.3.0 in de game voorkomen. "We vinden geen van beide aanvaardbaar," aldus Epic.

"We hebben onze releaseplannen en -processen aangepast om de kwaliteit van de builds te verbeteren." Hierdoor hoopt de ontwikkelaar de komende maanden minder problemen te ondervinden.

Er zijn namelijk veel plannen met betrekking tot optimalisatie en matchmaking-verbeteringen. Epic wil er onder andere voor zorgen dat het vaker voorkomt dat spelers met gelijke vaardigheden bij elkaar in de game komen.

Op korte termijn krijgen de PlayStation 4 en Xbox One de optie om de game met 60 frames per seconde te laten draaien. Volgens Epic wordt die verandering in de loop van de maand uitgebracht.

Naast technologische verbeteringen en nieuwe functies staan er ook een aantal andere verbeteringen in de planning. Epic werkt onder andere aan de mogelijkheid om na het doodgaan gelijk weer te queuen en om zonder microfoon met teamgenoten te communiceren.

De studio kijkt momenteel ook naar extra sociale functies, verbeterde audio, een beter snelmenu, custom matches en de introductie van voorwerpen die geen wapens en schilden zijn. "Hopelijk zorgen die voor verrassende nieuwe manieren om te spelen," aldus Epic.

Tot slot heeft Epic het over een aantal nieuwe cosmetische voorwerpen en enkele revisies van oudere voorwerpen. "Ons team heeft een fantastische tijd met het bedenken van toffe ideeën voor cosmetische voorwerpen," aldus Epic.

Update: inmiddels is Fortnite Battle Royale beschikbaar op smartphones. Klik op de link voor meer info over Fortnite Mobile iOS invites. Wil je beter leren spelen of meer weten over Fornite, lees dan zeker onze Fortnite tips.

Over de auteur

Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties