Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic kondigt Infinity Blade II aan

Exclusief voor i-toestellen.

Je hebt het vast wel al ergens opgevangen dat de nieuwste versie van Apple's immens populaire iPhone gisteren uit de doeken werd gedaan. De reactie van pers en fans was wat aan de lauwe kant, in groot contrast met alle voorgaande aankondigingen van Apple waarbij zelfs de komst van de messias zou verbleken. Ons interesseert uiteraard vooral het game-aanbod en de grootste aankondiging daaromtrent kwam van Epic.

Zij toonden eind vorig jaar met Infinity Blade al waartoe hun Unreal Engine 3 in staat was op een iPhone of iPad. Dit jaar willen ze het succes daarvan herhalen en bijgevolg presenteerde Epic gisteren Infinity Blade II.

Deze opvolger lijkt vooral meer van hetzelfde te gaan worden, maar dan in nieuwe omgevingen, met meer wapens en extra vijanden. Nieuw is de mogelijkheid tot cloud-saving voor iedereen die meerdere i-toestellen bezit. Wat de als "doorspekt met massieve sociale uitdagingen" aangekondigde multiplayermodus 'Clash Mob' precies zal inhouden, is onduidelijk.

Ook over de ondersteuning van oudere generaties werd niets gezegd, wel bevestigd uiteraard is het feit dat Infinity Blade II op iOS 5 zal draaien.

Vanaf 1 december is de game beschikbaar via de iStore.

Knappe beelden van een kleine game.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties