Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Games verontschuldigt zich voor prestatieproblemen in Fortnite Battle Royale

Had te veel spelers.

Epic Games verontschuldigt zich voor de prestatieproblemen waar Fortnite Battle Royale het afgelopen weekend mee te kampen had. De problemen zijn volgens de ontwikkelaar het gevolg van het grote aantal gelijktijdige spelers.

Zo waren er afgelopen zondag meer dan 800.000 mensen gelijktijdig Fortnite Battle Royale aan het spelen. Dat leidde onder andere tot onstabiele servers. De ontwikkelaar belooft nu de nodige prestatieverbeteringen om de game ook tijdens die piekmomenten speelbaar te houden.

Zo wordt de matchmaking aangepast zodat je voornamelijk met mensen uit dezelfde regio speelt. Ook krijgen de servers een grondige update en krijgt de input latency de nodige verbeteringen. Een volledige lijst van aanpassingen vind je op de site van Epic Games.

Fortnite Battle Royale is sinds 26 september gratis te spelen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder onthulde Epic Games de Fortnite Battle Royale Halloween update.

Update: inmiddels is Fortnite Battle Royale beschikbaar op smartphones. Klik op de link voor meer info over Fortnite Mobile iOS invites. Wil je beter leren spelen of meer weten over Fornite, lees dan zeker onze Fortnite tips.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties