Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Games-topman: “Sony vraagt in bepaalde omstandigheden cross-play-vergoeding aan uitgevers”

Zo zit de cross-play-vork in de steel.

Epic Games-baas Tim Sweeney onthult dat Sony in bepaalde omstandigheden een cross-play-vergoeding vraagt aan uitgevers. Dat zei hij tijdens de eerste dag van de rechtszaak van Epic Games tegen Apple.

Sony vraagt bijvoorbeeld als enige bedrijf een cross-play-vergoeding wanneer spelers voornamelijk Fortnite op een PlayStation-console spelen, maar op een bepaald moment toch een skin via hun iPhone kopen. In zo'n geval verwacht Sony een financiële compensatie. Ook vereist Sony een instelling die het mogelijk maakt om cross-platform-interacties uit te schakelen.

Verder onthulde Epic Games ook enkele e-mails tussen het bedrijf en Sony waarin Epic Games Sony probeert te overhalen om cross-play te ondersteunen. Sony zag dat uiteindelijk niet zitten en wees het voorstel af.

Kort daarna bedacht Sony zich alsnog onder druk van het grote publiek en kreeg Fortnite alsnog cross-play.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties