Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Games Store na vijf jaar nog steeds niet rendabel

Voorlopig geen episch verhaal.

De Epic Games Store is na vijf jaar nog steeds niet rendabel. Dat blijkt uit een getuigenis van topman Steve Allison tijdens een rechtzaak.

De getuigenis vond plaats in het kader van een rechtszaak tussen Epic Games en Google. Epic Games beschuldigt Google ervan een te groot groot deel van de winst op in-app verkopen af te romen van ontwikkelaars.

Volgens Epic Games ligt de focus van zijn webwinkel momenteel nog steeds op groei, hoewel de winkel intussen al bijna vijf jaar bestaat. Die groei probeert het bedrijf vooral te realiseren door exclusiviteitsdeals met onwikkelaars te sluiten of betere winsdeling dan de concurrentie aan te bieden. Recent raakte nog bekend dat de Epic Games Store ontwikkelaars 100% van de inkomsten voor oudere games belooft.

Daarnaast financiert Epic Games de groei van de webwinkel ook via het succes van Fortnite. De release van Fortnite OG lokte maar liefst 6,2 miljoen gelijktijdige spelers.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Alan Wake 2

PS5, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties