Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Games Store geeft je ook in 2020 wekelijks een gratis game

Meest populaire games in de webwinkel eveneens onthuld.

Epic Games heeft enkele interessante cijfers over de populariteit van de Epic Games Store gedeeld. Zo heeft de webwinkel intussen meer dan 108 miljoen gebruikers. Die spendeerden in 2019 samen meer dan 610 miljoen dollar. De exacte verdeling van dat geld is niet bekend, maar vermoedelijk vloeit een groot deel daarvan richting Fortnite. Slechts 225 miljoen euro ging immers naar third-party-titels.

Ook de meest populaire titels in de Epic Games Store zijn onthuld. Vorig jaar waren dat World War Z, Satisfactory, Dauntless, Metro Exodus, Untitled Goose Game, The Outer Worlds, Borderlands 3, The Division 2 en Dauntess. Free-to-play-titels zoals Fortnite zijn niet opgenomen in deze lijst.

Daarnaast bevestigt Epic Games dat gebruikers van de webwinkel ook in 2020 elke week een nieuwe gratis game mogen verwachten In 2019 zijn er 73 gratis games uitgedeeld, waaronder Celeste, Alan Wake, Axiom Verge en Enter The Gungeon.

Ten slotte zet het bedrijf ook in 2020 verder in op exclusieve titels voor de Epic Games Store. Dat is onder andere het geval voor Predator: Hunting Grounds.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties