Skip to main content

Epic Games ontvangt 1 miljard dollar aan investeringen

Ka-ching.

Epic Games heeft 1 miljard dollar aan investeringen ontvangen om de visie op lange termijn met betrekking tot Fortnite en andere projecten te realiseren. Opvallend: een vijfde van dat bedrag komt van Sony Group Corporation.

In een persbericht licht Epic Games de speciale relatie tussen beide bedrijven toe. "Deze financieringsronde omvat een extra strategische investering van 200 miljoen dollar van Sony Group Corporation," aldus Epic Games.

"Het bouwt verder op de hechte relatie tussen de twee bedrijven en hun gezamenlijke missie om de allernieuwste technologie, entertainment en sociaal verbonden onlinediensten te bevorderen."

Bekijk op YouTube

"We zijn onze nieuwe en bestaande investeerders dankbaar die de visie voor Epic en de Metaverse ondersteunen," aldus Tim Sweeney. "Hun investering versnelt ons werk rond het bouwen van verbonden sociale ervaringen in Fortnite, Rocket League en Fall Guys, terwijl we ontwikkelaars en ontwerpers meer mogelijkheden bieden met Unreal Engine, Epic Online Services en de Epic Games Store."

Zo maakt Aloy uit Horizon Zero Dawn haar opwachting in Fortnite. Daarnaast wordt er op 14 april een exclusief toernooi gehouden op PlayStation 4 en PlayStation 5.

Het allernieuwste seizoen van Fortnite is reeds begonnen. Wil je meer weten? In ons overzichtsartikel over de Fortnite Chapter 2 Season 6 release lees je alles over het nieuwe seizoen.

Read this next