Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Games maakt mogelijk geen singleplayer games meer

De toekomst is free-to-play multiplayer.

Epic Games richt zich niet langer op het maken van singleplayer games. De ontwikkelaar werkt momenteel aan Paragon, Fortnite en Unreal Tournament, welke allemaal free-to-play multiplayer games zijn.

Het maken van zogenoemde triple-A games is vaak erg duur, hetgeen veel ontwikkelaars doet besluiten om met grote uitgevers samen te werken.

De wens om zelf multiplatform games uit te geven was voor Epic de reden om het maken van singleplayer games voorlopig te staken.

"We beseften dat we onze aanpak moesten veranderen om dit te bewerkstelligen. Daarom zijn we niet langer een console ontwikkelaar die Xbox games maakt, maar een multiplatform ontwikkelaar en uitgever. Een soort van Indie, maar dan op een grotere schaal," aldus Epic-topman Tim Sweeney.

Daarnaast ziet Epic zijn nieuwe games meer als een service. Dit uit zich in ondersteuning na de lancering met meer input vanuit de community. Zo wordt de nieuwe Unreal Tournament samen met de community gemaakt.

Rondom Fortnite is het al een geruime tijd stil. In februari toonde Epic nog een aantal nieuwe Heroes in een Paragon gameplay trailer.


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Getagged als

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties