Skip to main content

Epic Games klaagt Nreal aan omdat naam lijkt op Unreal Engine

Niet de eerste keer.

Epic Games klaagt het bedrijf Nreal aan. Dat is een producent van AR-brillen die volgens Epic Games inbreuken pleegt tegenover het handelsmerk van de Unreal Engine. Epic Games diende op 14 mei zijn aanklacht in.

Volgens Epic Games klinkt Nreal bijna hetzelfde als Unreal Engine. Ook concurreren beide bedrijven volgens Epic Games in hetzelfde vakgebied. Dat kan voor verwarring zorgen, zeker aangezien Nreal in het tweede deel van 2021 een AR-bril wil uitbrengen die 3D-objecten in echte omgevingen plaatst.

Met de Unreal Engine kun je dan weer games en films maken via 3D design. Epic Games wil zijn aanbod in de nabije toekomst echter uitbreiden naar AR om daarmee een "realtime driedimensioneel sociaal platform te maken waar vrienden elkaar kunnen ontmoeten en aangename ervaringen kunnen beleven".

Dat Epic Games geen schrik heeft voor een rechtszaak, bleek al toen Epic Games en Apple samen naar de rechtbank gingen. Daar werd onder andere duidelijk dat Sony in bepaalde omstandigheden een cross-play-vergoeding aan uitgevers vraagt en dat Fornite meer dan 9 miljard omzet haalde in 2 jaar tijd.

Read this next