Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Games brengt Fortnite naar E3 2018

Fortnite-stand, Celebrity Pro-Am en Party Royale.

Epic Games heeft bekendgemaakt dat Fortnite zijn opwachting maakt tijdens de E3-beurs. Via de officiële website doet de ontwikkelaar zijn plannen voor het evenement in juni uit de doeken.

Zo is er een Fortnite-stand, waar bezoekers de game kunnen spelen van 12 tot en met 14 juni. Er zijn ook 'exlusieve prijzen' te winnen, aldus Epic Games. Verder is er een Celebrity Pro-Am, waarin professionele streamers en celebrities het in team tegen elkaar opnemen.

Enkele bekende namen zijn onder meer Ninja en Marshmello, Myth en Paul George, en Markiplier en Joel McHale. Het prijzengeld voor het toernooi bedraagt 3.000.000 dollar, dat rechtstreeks naar een goed doel gaat.

Dinsdagavond 12 juni is er ten slotte een Party Royale. Uitnodigingen voor zowel de wedstrijd als het feest nadien worden uitgedeeld aan inwoners van Los Angeles en E3-bezoekers.

Epic Games' aankondiging gaat samen met het nieuws dat Fortnite eSports betreedt met 100.000.000 dollar aan prijzengeld. De aanwezigheid van de populaire free-to-play game op E3 2018 is bovendien opvallend. Heeft Epic misschien nog iets anders voor ons in petto?


Over de auteur
Maarten Denoo avatar

Maarten Denoo

Pietje-precies

Keerde het multiplayergeweld de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-opgames. Doctoraatsstudent gamen / gokken aan KUL.

Reacties