Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

End-game content Diablo 3 niet voldoende

Blizzard geeft toe dat er te weinig te doen is.

Blizzard heeft toegegeven dat het jagen op items niet voldoende end-game content is om Diablo 3-spelers lang zoet te houden na de eindbaas. Dat liet een community manager van Blizzard weten op het forum van Battle.net, waar spelers klaagden over het ontbreken van nieuwe uitdagingen.

"Diablo 3 is geen World of Warcraft. We hebben niet de mogelijkheid om iedere paar maanden nieuwe systemen en content uit te geven. Er moet iets anders zijn dat de spelers bezig houdt, iets wat nu nog niet aanwezig is."

Op het moment werkt Blizzard aan een nieuwe patch die met name gericht is op het fixen van de huidige problemen en dus geen nieuwe content toe zal voegen. De patch die daarna volgt doet dat wel en zal een PvP-Arena aan de game toevoegen. Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw progressie-systeem, maar dat is iets voor de lange termijn, aldus de community manager.

Ondanks dat spelers zich zorgen maakten over de daling van het aantal spelers sinds de lancering, liet Blizzard weten zich daar niet zoveel zorgen over te maken. "Ik kan je geen concrete cijfers geven, maar iedere avond zijn er meer dan honderdduizend spelers online. Dat is een prima getal, en de game is nog niet eens uit in China."

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties