Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Embracer Group sluit Square Enix Montréal

Verlegt focus naar andere studio's.

Holdingmaatschappij Embracer Group meldt dat hij Square Enix Montréal opdoekt. Dat gebeurt amper een half jaar nadat de studio samen met Crystal Dynamics en Eidos Montreal werd overgenomen voor 300 miljoen dollar.

Recent werd Square Enix Montréal nog omgedoopt tot Studio Onoma. De ontwikkelaar werd in 2011 opgericht en stond vooral bekend voor mobiele games zoals Hitman Go, Lara Croft Go en Deus Ex Go.

De holdingmaatschappij laat weten dat hij na lang nadenken heeft besloten om de studio op te doeken om zich te focussen op de verdere uitbouw van Crystal Dynamics en Eidos Montréal en hun belangrijkste franchises.

Hitman Go.

Nu Onoma dichtgaat, worden er 200 banen geschrapt. Embracer wil die medewerkers echter niet zomaar laten gaan. Daarom onderzoekt hij nu of er mensen in aanmerking komen voor openstaande vacatures binnen andere ontwikkelingsteams.

Als je de geruchten van Jason Schreier mag geloven, is de verdere uitbouw van Crystal Dynamics en Eidos Montréal al begonnen dankzij een nieuwe Deus Ex die in een "heel erg vroege" ontwikkelingsfase zit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties